A vendégkönyv eddigi bejegyzései:
Feladó:
Borchy Wanda
Webhely:
E-mail:
borchy.wanda@chello.hu
Dátum:
2007/01/01   13:49.
Az  üzenet:
Rendszeres "visszajáró" vagyok. Köszönet a tartalmas és hatalmas munkért! Sikerekben gazdag, boldog új évet, jó egészséget kívánok!

Feladó:
Webhely:
E-mail:
Dátum:
2007/01/02   20:34
Az  üzenet:
klassz segített a leckében

Feladó:
Thury Regina
Webhely:
E-mail:
reginaesadam@t-online.hu
Dátum:
2007/01/03   08:46
Az  üzenet:
Boldog és sikerekben gazdag új esztendőt kívánok! Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, ahol segítséget kaphatok nemcsak a magam, de a tanuló gyermekeim számára is. Örvendetes, hogy ebben a mai világban ilyen színvonalas és tartalmas oldalt is lehet találni. Köszönettel: Thury Regina

Feladó:
Juhász Anikó
Webhely:
E-mail:
juhiani@freemail.hu
Dátum:
2007/01/04   15:37
Az  üzenet:
Kedves Ilona! Köszönöm engedelmes, kitartó munkáját, amelynek gyümölcsét könnyedén élvezhetem. Még csak most teszem kezdő, bizonytalan lépéseimet a szépirodalom mezsgyéjén, de információhoz először erre az oldalra látogatok. Jó egészséget, eredményekben, sikerekben gazdag új évet kívánok! Anikó

Feladó:
Zsuzsi Petruc
Webhely:
E-mail:
szuzakov@gmail.com
Dátum:
2007/01/29   04:23
Az  üzenet:
Hosszu evekkel ezelott olvastam Sheila Hocken: Emma meg en c. konyvet, ami nagyon megragadott. Szeretnem megvasarolni, de nem tudom, hol kaphato. Kerhetnek informaciot az email cimemre, hol lehet megrendelni? Elore is koszonom!

Feladó:
Berta Attila
Webhely:
E-mail:
bertigo@ptt.yu
Dátum:
2007/02/10   18:19
Az  üzenet:
Szeretnék gratulálni e hatalmas munkához, amit végez, s további sok sikert kívánni. Egyúttal kérdezem, meg lehet-e valahol nézni a legújabban feltöltött ismertetőket? Tisztelettel B. Attila

Feladó:
Berta Attila
Webhely:
E-mail:
bertigo@ptt.yu
Dátum:
2007/02/11   08:41
Az  üzenet:
Köszönöm a gyors választ, és szeretném megkérni, ha lehetséges, küldje el mindig a legújabb ismertetők linkjeit. Előre is köszönöm.

Feladó:
Marosi Ilona
Webhely:
www.marosi-ilona.hu
E-mail:
marosi-art@mail.datanet.hu
Dátum:
2007/02/11   08:55
Az  üzenet:
Elkészítettem képzőművészeti kiállításomat webre, hogy közelebb kerüljenek munkáim az emberekhez. Ezek a képek feltöltődést, gondolatokat, humánumot hordoznak és jobb munkakedvet eredményeznek. Kérem tekintse meg.

Feladó:
Nagy Enikő Zsófia
Webhely:
E-mail:
nezs96@freemail.hu
Dátum:
2007/02/11   11:53
Az  üzenet:
Szerintem jó oldal, csak nem tudtam meg újabb információt a Vukról.

Feladó:
Kotorman Istvan
Webhely:
E-mail:
ikotorman@yahoo.co.uk
Dátum:
2007/02/22   00:08
Az  üzenet:
Ilona, Angliaban elek, ezert nincs ekezet. De szerintem nagyon klassz amit csinalsz. Most nem akarom ezt jobban kifejteni (egyenlore), de melyseges elismeresem!!!

Feladó:
Webhely:
E-mail:
Dátum:
2007/02/27   09:29
Az  üzenet:
"A beatnemzedék bibliájának tekintett regény fogadtatása nem volt egyértelmű: a hipsterek, azok a fiatalok, akik torkig voltak a háború utáni amerikai társadalom konformista, konvencionális és konfekcionált életformájával, próféciaként fogadták az író szavait, a korabeli hivatalos kritika viszont a fiatalság felnőttellenes forrongásának, hedonizmusának szélsőséges kifejezőjeként utasította el.
A regény cselekménye roppant egyszerű: Sal Paradise (a főhős valójában maga a szerző), Dean Moriarty és barátaik keresztül-kasul száguldoznak az amerikai kontinensen, miközben végesincs beszélgetéseket folytatnak. A vándorlás, a száguldás, a 'ma itt, holnap ott' állandó bizonytalansága adja a regény látszólag laza, epizódokra széthulló szerkezetét. Valójában azonban az út, az állandó 'úton levés' az atomernyő alatti élet jelképe, a vándorlás maga a cél, s ez a szimbólum teremti meg a mű strukturális egységét. A regény minden szociológiai tanulmánynál pontosabb látleletet ad erről az életformáról, s arról a folyamatról, ahogy ezek az értelmes, jobb sorsra méltó fiatalok lelkesen és megszállottan elfogyasztják életüket az ivászat, a vad szeretkezések és kábítószerek forgatagában.
A regény máig érvényes korképet fest arról a megszállott amerikai nemzedékről, amelynek szentjei a filmsztárok és az akkor 'örömzenész' muzsikusok voltak (azóta világsztárok), mártírjaik a börtöntöltelékek és prófétáik az őrültek."
Ezt, így, nem állítanám...

Feladó:
Legeza Ilona
Webhely:
E-mail:
ilegeza@mek.oszk.hu
Dátum:
2007/02/27   10:10
Az  üzenet:
Kedves ismeretlen Látogató! Sem a nevét, sem az E-mail címét nem írta meg, ezért nem tudok Önnek magánlevélben válaszolni s egyben megkérni, fejtse ki véleményét a könyvről. Jack KEROUAC: ÚTON c. művének ismertetőjét ideblokkozta, s egy rövid megjegyzést fűzött hozzá: "Ezt, így, nem állítanám..." Szerettem volna indoklást is kapni. A fenti E-mail címen szívesen fogadnám (ha máshol nem, akár itt is megteheti). Üdvözlettel: Legeza Ilona

Feladó:
Szimeonov Todor
Webhely:
www.valtozovilag.hu
E-mail:
szimeonov@valtozovilag.hu
Dátum:
2007/03/01   17:26
Az  üzenet:
Kedves Ilona! Nagyszerű a vállalkozása. A híres bölcsesség analógiájára mondom: aki egy olvasót ment meg, megmenti az olvasást. Ez pedig aktuális feladat. Ebben együttműködést ajánlanék fel. Régi terveimnek megfelelően, elindítottuk az Olvasó Világ nevű weboldalt (címe: olvaso.ning.com ), ahol várjuk élő, valaha élt, vagy éppen kitalált személyek, továbbá könyvek (könyvismertetések) jelentkezését (egy kicsit Fahrenheit mintájára). Maga, fiatal kolléganő, Magyarország olvasási főkincstárnoka. Fogjunk össze! Üdvözlettel, Szimeonov Todor

Feladó:
sarretine havasi monika
Webhely:
E-mail:
lilicica@gmx.at
Dátum:
2007/03/04   22:20
Az  üzenet:
A magyar google által találtam rá erre a gyönyörü oldalra. Sokszínü, érdekes, értelmes. Mától kezdve a kedvenceim közé tartozik. Köszönöm.

Feladó:
Jamye
Webhely:
E-mail:
Dátum:
2007/03/19   18:50
Az  üzenet:
Nagyon jó az oldal!! Éppen a tételeimhez szedem a cumókat!

Feladó:
Rapai Ágnes
Webhely:
rapaiagnes.com
E-mail:
rapaiagnes@freemail.hu
Dátum:
2007/04/02   12:45
Az  üzenet:
Drága Ilikém, nagyon hálás vagyok neked, hogy elkészítetted az akadálymentes változatot, így lehetővé tetted, hogy honlapom bekerüljön a vendégkönyvedet (is) tartalmazó linkgyűjteményedbe. Mondták már neked, hogy csodálatos ember vagy? Akkor most én is ezt mondom! Igaz szeretettel üdvözöllek: Rapai Ágnes

Feladó:
Steve Lee Szabados
Webhely:
E-mail:
carpe_dmx@yahoo.com
Dátum:
2007/06/01   01:40
Az  üzenet:
Dear Ilona, By coincidence I just read your info about Zilahy's 'A fegyverek viszaneznek'. Then I read 'About me' in your home page. Just want to tell you that I'd found you a very remarkable human being. I was born in Budapest but left early in my life and moved to California a long time ago,therefore my Hungarian is 'sputtering' at best.Although in reading I understand most (with the help of dictionary) but I cannot sompose and write - and I wouldn't venture it anyway. I wish you all the best Steve Lee

Feladó:
Peter Barczy
Webhely:
E-mail:
barczy@telus.net
Dátum:
2007/06/21   04:47
Az  üzenet:
Kanadaban olvasom ezt a nagyszeru Web-oldalt. Minden tavolban elo magyar neveben nagyon szepen koszonjuk!

Feladó:
lászló ferenc
Webhely:
E-mail:
laszlo.ferenc@gmail.com
Dátum:
2007/07/15   15:07
Az  üzenet:
köszönet a hasznos és okos oldalért! üdvözlettel, lászló ferenc

Feladó:
Nincs megadva
Webhely:
E-mail:
Dátum:
2007/07/22   00:35
Az  üzenet:
Szerintem jobban át kellett volna gondolni az oldal lényegét és lehetőségeit. Arra gondolok, hogy az alapvető tartalom ismertetésén kívül, gyakran le van írva a végkifejlet is, vagy erős utalás van rá. Ez pedig szerintem borzasztó hiba. Talán nem kevesen vannak azok, akik mielőtt elkezdenének egy könyvet, itt ránéznek, hogy nagyjából tudják mire is számítsanak, merthogy ebben segíthet a rövid leírás és a végére írt egy-két mondatos értékelés. Szóval az olvasási élményt jelentősen befolyásolhatja/ronthatja ha már nagyjából tudjuk a végét előre. Szerencsésebb megoldás lett volna szerintem, hogy alapesetben csak egy rövid leírás látható az adott könyvről, mely az alaptörténetet ismerteti, majd külön lenne elérhető egy részletesebb ismertető a végkifejlettel együtt és a véleménnyel. Sőt lehetőséget kéne adni, hogy kommentelhessék az adott könyvet, így többféle véleményt meg lehetne ismerni, esetleg azokon kulturáltan vitázni. Persze tudom, hogy ez még több munkát és erőforrást igényelne, de talán érdemes lenne befektetni azt, akár támogatókat keresve. Így valóban kiemelkedő szépirodalmi oldallá válhatna szerintem.

Feladó:
VargAtom
Webhely:
E-mail:
vargatom.bp@freemail.hu
Dátum:
2007/09/07   21:53
Az  üzenet:
Kedves Ilona! Erich Fromm: A szeretet művészete c. könyv kapcsán jutottam el oldaladhoz, amelyet igazán kiváló dolognak tartok. Azt gondolom, hogy a honlapod jelentős hozzájárulás a világ "szeretet-mennyiségéhez"! Csak így tovább!

Feladó:
Lévay Ildikó
Webhely:
E-mail:
joldi1@vipmail.hu
Dátum:
2007/09/15   18:20
Az  üzenet:
Most fejeztem be a Funtinelli boszorkányt. Fantasztikus volt, teljesen magával ragadott. Sokat olvasok, de régen olvastam ilyen jó könyvet.

Feladó:
Kiss Árpád Károly
Webhely:
E-mail:
kiss.57padi@hotmail.com
Dátum:
2007/11/19   15:12
Az  üzenet:
Szabó Lőrinc versek

Feladó:
Balassáné Veres Margit
Webhely:
E-mail:
balassaj@t-online.hu
Dátum:
2007/12/26   11:02
Az  üzenet:
Kedves Ilona ! Először is köszönettel tartozom, mert sokat olvasom a könyvajánlóidat, és általában nagyon kedvelem őket, ötleteket is merítek belőlük. Most viszont azért írok, mert nem értek egyet veled, ne haragudj. Bálint Ágnes Tündér a vonaton című könyve szerintem fantasztikus mese, és Te ezt méltánytalanul csak "színes, szórakoztató könyv"-nek tituláltad. A gyerekeim imádták, amikor esténként felolvastam neki, a 14 éves lányom is mellénk ült az olvasások alkalmával, és engem is elvarázsolt a történet. Kérlek olvasd el újra, ha lehet hangosan. Rájöttem arra, ha hangosan olvasok (felolvasom a mesét valakinek), én magam is sokkal jobban élvezem. Ezúton kívánok sikerekben és szeretetben gazdag, boldog új eszetendőt: Balassáné Margó

Feladó:
Legeza Ilona
Webhely:
legeza.oszk.hu
E-mail:
ilegeza@t-online.hu
Dátum:
2007/12/26   11:32
Az  üzenet:
Kedves Margó! Ha figyelmesen elolvasod a könyvajánlót (
Bálint Ágnes: Tündér a vonaton), akkor megtapasztalhatod, én többek között azt is írtam benne, hogy a mű eltér a klasszikus meseregények szabályaitól, és - a lényeget szó szerint idézem: "A mű persze, mindennek ellenére, kitűnő". Tehát ez a mondat is szerepel a recenzióban. A tanácsodat sajnos nem tudom megfogadni: "Kérlek olvasd el újra, ha lehet hangosan." Elveszítettem a látásomat, képernyőolvasó szoftverrel (Jaws for Windows) használom a számítógépet. (A műveket beszkennelem és a szoftverrel felolvastatom, - ez azért mégsem "élő"-, hanem gépi hang, de engem a megértés szempontjából nem befolyásol.)
Köszönöm szépen jókívánságaidat, én is kívánok Neked és kedves Családodnak békés, boldog, eredményekben gazdag új évet! Szeretettel: Legeza Ilona

Feladó:
Balassáné Veres Margit
Webhely:
E-mail:
balassaj@t-online.hu
Dátum:
2007/12/26   19:59
Az  üzenet:
Kedves Ilona ! Nagyon sajnálom, és szégyenlem is kicsit magam :( Ne haragudj... Minden tiszteletem a Tiéd, hogy a problémáidon felülkerekedve igyekszel az embereket tájékoztatni, segíteni a megfelelő művek keresésében. Azért a véleményemet tartom, szerintem nem az érdeme szerint értékelted a mesét. A további mukádhoz sok sikert, jó egészséget: Balassáné Margó

Feladó:
Végh Marianna
Webhely:
E-mail:
marianna.vegh@gmail.com
Dátum:
2007/12/29   17:09
Az  üzenet:
Kedves Ilona! Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldaladra. a TFTI-re járok és februárig írnom kell egy klasszikus műelemzést. Mivel utoljára középiskolában olvastam, akkor sem nagyon szerettem, ezért kicsit tanácstalan vagyok. A két Lotti tetszett, de már annak is alig emlékszem a tartalmára. Esetleg segítenél nekem, hol találok egy hosszabb elemzést a műről? Előre is köszönöm! Végh Marianna