Kathleen WINSOR

AMBER

1658-ban meghal Cromwell. 1660-ban II. Károly trónra lépésével megkezdődik a Stuart-ház restaurációja... itt indul a regény. Amber két gazdag "kékvérű" földbirtokos csemetéinek törvénytelen gyermeke, aki azonban mindvégig parasztlánynak tudja magát. A lányból valami különleges életmelegség árad, melyet pikáns pofija és kifogástalan alakja még jobban kiemel. Nem csoda hát, ha megakad rajta Lord Carlton Bruce kapitány szeme, és a temető előkertjében rajtaütésszerűen magáévá teszi a halálosan szerelmes lányt - aki ettől a pillanattól kezdve elveszett. Ez az izzó szenvedély a történet végéig minden cselekedetét átlényegíti. Igaz, Bruce semmit sem sajnál tőle - már ami a légyottokat és Amber anyagi jólétét illeti -, egyet azonban makacsul nem kíván: feleségül venni a lányt, aki időközben két közös gyermeküknek is életet ad.

A Londonba felkerült asszony először tétován, botladozva, majd egyre rafináltabb tudatossággal igazodik el az udvari hierarchia bohyolult, szerelmi viszonyokkal átszőtt világában. Három férjet is elfogyaszt (egyet közülük egy kicsit szeret is, de közben mindegyre Bruce-ért dobog a szíve. Végüi II. Károly ágyasa lesz, és ez a győzelem nem csekély elégedettséggel tölti el, ám eközben is az észtvesztő szerelem rendíthetetlen buzgalmával próbálja szétrobbantani Bruce Corinnával kötött szerelmi házasságát...

Az olvasmányos történetet a lektűr szabályainak megfelelően fordulatos cselekmény és ízzó szerelmi párbeszédek viszik gördülékenyen előre. Kosáryné Réz Lola remek fordításának is köszönhetően a kötet bizonyosan ismét sikert arat - a szentimentális szerelmi regényeket kedvelő nő olvasók körében.

Vissza a főoldalra    * * *    Vissza a kereséshez