Claire KENNETH

MÁJUS MANHATTANBEN

A regény a Neonfény a Nílus felett című könyv folytatása. A történet két kulcsszereplője Cynthia, Ronald Merlyn új felesége és Kertay Tibor, a New Yorkban letelepedett fiatal magyar mérnök. Egy napon Cynthia értesítést kap Irénétől, hogy apja súlyos beteg. Hazautazik, s otthon értesül róla, hogy az apa kacér, kicsapongó életű feleségét rajtakapta egy fiatalemberrel, ekkor lett rosszul az átélt izgalmaktól, jelenleg idegszanatóriumban gondozzák. Cynthia az asszonyt vádolja apja betegségéért. A fárasztó utazás után mélyen elalszik. Reggel keresi Irénét, de csak a holttestét találja. A rendőrség eleinte őt gyanúsítja, később kiderül, hogy a férj éjjel kiosont a szanatóriumból, végzett a csalfa nejével, majd őt is utólérte a halál.
Kertay főnöke Ronald Merlyn egy alkalommal meghívja őt otthonukba, így ismerkedik meg Cyntiával. Az asszony mély benyomást kelt Kertayban, de egy magyar menekült kislánnyal, Edittel is szívesen tölti a szabadidejét. Cynthia ismét gyermeket vár...
A trilógia harmadik kötete hozza meg - várhatóan - a megoldásokat a túlbonyolításokra. Kenneth Claire könyveivel a Hangoskönyvtár a múlékony lektűrök tömegét gyarapította. VÉGE.

Vissza a főoldalra    * * *    Vissza a kereséshez