Vavyan FABLET

ÁLOMHAJSZA

Az Álomhajsza a fantasy és a lektűr műfajának megfelelő két történet - egy filmforgatás ideje alatt lejátszódó valós és a filmbeli kaland - egymásba szövéséből kerekedik ki.
Főszereplője, Kristen aerobik táncosnő, akit - a tévében látva - a neves rendező felkér fantasztikus filmjének főszerepére. Itt ismerkedik meg Braddel; ő a világhírű Kyen dublőre, a film egyik jelentős szereplője. A fiatalok között szerelem szövődik, s bár először Kyen "hajt" kíméletlen gyorsasággal Kristenre, a lány végül mégis Bradet választja. Közben a lány újságíró bátyja megzsarolja a belügyminisztert, aki ezért elraboltatja az újságíró gyermekét. A történetbe szőtt krimi rejtélye a szerelmesek, Kristen és Brad nyomozásának köszönhetően végül megoldódik.
Ez tehát az egyik sztori, ám eltérő betűszedéssel és a fejezeteket megkülönböztető piktogrammal jelezve, párhuzamosan zajlik egy másik (filmes) történet is: a fantasy. Kristen, azaz a filmbeli Lilia a titokzatos Kék Kristály megszerzésére esküdött fel három bátor férfitársával együtt. A varázslatos kő megszabadíthatná a világot az éjjellényektől, akik rettegésben tartják az egész emberiséget. Lilia Braddel, azaz Seymmel félelmetes kalandok során megkísérli eljuttatni a csodatévő kristályt Sigulphoz, a nagy varázslóhoz.
Az egymásba illeszkedő két történet a valóság és a képzelet határmezsgyéjén mozogva, csodák és kalandok légióját kínálja az olvasónak.

Vissza a főoldalra    * * *    Vissza a kereséshez